Panattoni staví na konci dálnice D11 logistické centrum pro Královéhradecký a Pardubický kraj

Stavitel průmyslových zón Panattoni navazuje na současné úspěšné rozšiřování dálniční sítě v ČR a připravuje klíčovou infrastrukturu pro maloobchod. Na konci dálnice D11 u Smiřic vyroste Panattoni Park Hradec Králové North, a naváže tak na svého předchůdce s přízviskem South. Developerovi se již podařilo do jižního areálu přilákat jednoho z největších hráčů z oblasti maloobchodu a současně podal žádost o posouzení vlivů na životní prostředí EIA k nově připravované severní části. Zatímco budova v jižním areálu s rozlohou 50 000 m2 nabídne až 900 pracovních míst, v budově severního areálu o velikosti 25 000 m2 bude pracovat až 160 lidí.

„Stejně jako je pro českou ekonomiku důležitý každý kilometr nové dálnice, je neméně důležité na tyto prostory navázat adekvátní infrastrukturu pro průmysl a logistiku. Jde o zásadní kroky k tomu, abychom Česko vrátili do mezinárodní soutěže o zahraniční investory. Do soutěže, z níž jsme kvůli covidové paralýze českých úřadů bohužel na čas vypadli. Lokalitu u Smiřic rozšiřujeme s vizí vybudovat u prodlužující se dálnice D11 logistické centrum s kritickou kapacitou pro zásobování celého Královéhradeckého a Pardubického kraje,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

Panattoni Park Hradec Králové North těží z potenciálu vynikajícího napojení na dopravní infrastrukturu. V roce 2022 bude dostupný přímo z dálnice D11 prostřednictvím nově vybudovaného sjezdu 104 Smiřice.

 

Exclusive Members

All Members