Skanska postaví v Budapešti budovy za 1,5 miliardy

Skanska postaví v Budapešti nový kancelářský komplex H2Offices, do první fáze projektu o celkově třech budovách investuje 65 milionů euro. Už desátý projekt Skanska v Maďarsku je společným dílem developerské a stavební části firmy, samotnou stavbu zajistí v Praze sídlící Skanska Central Europe.

Komplex budou tvořit tři administrativní budovy s celkovou pronajímatelnou plochou 65 tisíc m2. První z nich bude dokončena v roce 2022.

„Skanska je v regionu střední Evropy jedním z lídrů jak v developerské, tak stavební oblasti. Díky sdílené expertíze, kapacitám můžeme pracovat efektivněji, a zároveň doručovat klientům ty nejprogresivnější a nejudržitelnější budovy. To je i případ budapešťského H2Offices.“ říká Michal Jurka, prezident Skanska Central Europe, jejíž česká divize se zkušeným maďarským týmem stavbu zajišťuje.  

Budovy nabídnou možnosti relaxace

„Kancelářským komplexem H2Offices chceme společně navázat na tradici místa, zároveň se ale držet hodnot Skanska. Naším cílem je vytvořit moderní pracoviště, které maximálně bere v potaz životní prostředí i zdraví lidí – tak jako se nám to daří i v Praze,“ řekla Alexandra Tomášková, výkonná viceprezidentka komerčního developmentu pro Maďarsko a Českou republiku.

Skanska s projektem cílí na prestižní certifikace LEED a WELL, které hodnotí vliv budov na životní prostředí a na zdraví a psychickou pohodu lidí uvnitř. Budovy tak budou vybaveny prostory k odpočinku, ale také běžeckou dráhou na střeše s výhledem na město, kterou Skanska vystavěla i u pražského projektu Visionary v Holešovicích. 

Exclusive Members

All Members